In 1980 ben ik gestart als keramiste. Dat heb ik vele jaren gedaan. Met een eigen atelier, veel exposities, opdrachten en een docentschap keramiek aan Cultureel Centrum Leiderdorp.

In 2006 ben ik me gaan oriënteren op 2 dimensionaal werk. Ik heb schilderlessen gevolgd bij Fer Hakkaart en later bij Arnout Kilian. Inmiddels heb ik me helemaal op 2 dimensionaal werk toegelegd.

Ik schilder met olieverf en heel realistisch. De werkelijkheid zoals die zich aan mij voordoet wil ik vangen, verzachten en monumentaliseren. Ik maak voor mijn schilderijen gebruik van eigen foto‘s. Dit zijn juist geen bijzondere foto’s, maar alledaagse kiekjes.

In mijn schilderijen moet het beeld helder en direct zijn, maar ook zacht. Zacht in de overgangen. Lijnen probeer ik te laten ontstaan . Het onderwerp moet een sterke aanwezigheid hebben op het doek. Om dat te bereiken overschilder ik het onderwerp keer op keer.

Het gaat mij om de alledaagse werkelijkheid, zoals ik die zie. Helder, monumentaal en verzacht weergegeven. Dit geldt voor alle onderwerpen waar ik me mee bezighoud. Ik streef ernaar dat het beeld krachtig, monumentaal en zacht is en hoop het hierdoor een poëtische kwaliteit te geven.

77409ffe-9ced-424b-b9c5-ebe4830efb24.jpeg